Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - آبادان - ايرنا - استاندار خوزستان گفت:احداث سد بر روي اروندرود به منظور جلوگيري از نفوذ آب دريا در نزديکي فاو عراق و اروندکنار تنها راه گذر از بحران کم آبي در استان بصره عراق و شهرهاي آبادان و خرمشهر است.

به گزارش ايرنا غلامرضا شريعتي سه شنبه شب در نشست مشترک با استاندار بصره عراق در محل سازمان منطقه آزاد اروند اظهار داشت:آورد آب رودخانه کارون نسبت به 70 ساله گذشته 63درصد، رودخانه دز نسبت به ميانگين 50 ساله 50 درصد،رودخانه کرخه نسبت به مدت 50 ساله 37 درصد و رودخانه زهره در همين بازه زماني85درصد کاهش نشان مي‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود:نخلستان‌هاي آبادان و خرمشهر در حالت خطر هستند و تاکنون نتوانستيم آب مورد نياز آنها را تامين کنيم ضمن اينکه تا چند وقت پيش مردم آبادان و خرمشهر با مشکل آب آشاميدني مواجه بودند که با احداث خط لوله انتقال آب به طول 100 کيلومتر تا حدودي مشکل آنها برطرف شده است.
شريعتي گفت:در بخش تامين آب کشاورزي شهرستانهاي جنوبي با مشکل مواجه هستيم و در برخي از مناطق ممنوعيت کشت اعمال شده که از اين بابت با اعتراضاتي نيز مواجه هستيم و مردم نيز گله‌مند هستند.
وي افزود:کاهش بارش‌ها باعث شده تا نيروگاه‌هاي برق‌آبي حداقل توليد برق را داشته باشند.
استاندار خوزستان گفت:کاهش توليد برق باعث شده ساعت کار ادارات را يک ساعت جلو بکشيم و يک ساعت کاهش دهيم ضمن اينکه در روزهاي که پيش‌بيني هواي بالاي 50درجه داشته باشيم براي پايداري برق شبکه خانگي ادارات را تعطيل مي کنيم تا مصرف برق مديريت شود.
وي از برنامه‌ريزي براي احداث نيروگاه هزار مگاواتي در منطقه آزاد اروند در سال جاري خبر داد و اظهار داشت:ضمن اينکه واحدهاي نيروگاه سيکل ترکيبي خرمشهر نيز در سال جاري افزايش خواهد يافت.
استاندار خوزستان گفت:در ساير شهرهاي خوزستان نيز در حال ساخت نيروگاه سيکل ترکيبي هستيم تا وابستگي استان به توليد برق‌آبي کمتر شود.
وي به بدهي بيش از يک ميليارد دلاري دولت عراق بابت صادرات برق ايران به اين کشور اشاره کرد و بيان داشت:بخشي از برق شبکه ايران توسط نيروگاه‌ها بخش خصوصي توليد مي‌شود و دولت به اين نيروگاه‌ها بدهکار است.
استاندار خوزستان با اشاره به اينکه نيروگاه‌هاي ما نياز به بازسازي و نوسازي دارند افزود: پرداخت نشدن بدهي دولت عراق باعث ايجاد مشکلاتي براي نيروگاه‌هاي بخش خصوصي شده است.
وي همچنين در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود به انتشار دود آتش‌سوزي در تالاب هورالعظيم در سمت عراق که شهرستان هاي غرب استان خوزستان را تحت تاثير قرار داده اشاره کرد و گفت:اين مهم باعث ايجاد مشکل براي شهروندان شده که نياز است دولت مرکزي عراق براي خاموش کردن آن وارد عمل شود.
استاندار خوزستان به رابطه نزديک و دوستانه مردم شهرستان‌هاي استان خوزستان و استان بصره عراق اشاره کرد و گفت:دولت و مردم ايران برادري خود را با نثار خون عزيزان خود در کنار برادران عراقي در مقابله با داعش ثابت کردند.
به گزارش ايرنا در ادامه اين نشست استاندار بصره نيز گفت:کاهش بارندگي، احداث سد در ترکيه و بستن آب کارون بر روي شط العرب باعث شوري آب در استان بصره شده به‌نحوي ‌که آب را غيرقابل مصرف کرده است.
اسعد عبدالامير عيداني افزود:هم‌اکنون ميزان شوري آب شط العرب در نزديکي بصره به 30 هزار و 500 ميکروموس بر متر مکعب رسيده که اين ميزان شوري و سختي آب را غيرقابل‌مصرف کرده است.
وي اظهار داشت:دولت عراق و استانداري بصره آماده پرداخت بدهي خود در زمينه برق دريافتي از ايران است ضمن اينکه توقف صادرات برق ايران به بصره باعث قطع چندين ساعت برق در اين استان شده و نارضايتي عمومي را در پي داشته است.
به گزارش ايرنا قائم‌مقام سازمان منطقه آزاد اروند هم در اين نشست گفت:وضع برخي از قوانين در شلمچه عراق باعث کاهش صادرات به اين کشور شده است.
عبدالله کعبي افزود:ايجاد يک رانت به‌عنوان ثبت سفارش کالا در طرف عراقي باعث شده تا هزينه 10 هزار ديناري به تجار ايران وارد شود که اين مبلغ در ساير مرزها از بازرگانان گرفته نمي‌شود.
وي به صادرات يک ميليارد و 200 ميليون دلاري کالا از مرز شلمچه در سال گذشته اشاره کرد و افزود:سال گذشته به‌طور متوسط روزانه 400 تا 500 کاميون کالا از مرز شلمچه صادر مي‌شد که اين رقم هم‌اکنون به کمتر از 100 کاميون رسيده است.
به گزارش ايرنا تشکيل کميته مشترک براي بررسي نقطه احداث سد بر روي اروندرود و بررسي و رفع مشکلات صادر کنندگان کالاي ايراني از مرز شلمچه از مصوبات اين جلسه مشترک بود.
3015/6064
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۰۸۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش صنعت تولید برق در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی پیشرفت تکنولوژی در زمینه‌های مختلف و رشد جمعیت، موجب افزایش تقاضای انرژی الکتریکی شده که این موضوع وابستگی شدید به این حامل انرژی در حوزه‌های مختلف اقتصاد، تولید، آموزش، بهداشت، امنیت و صنعت را ایجاد کرده است.

 از طرفی انرژی الکتریکی به دلیل سهولت دسترسی توسط مصرف کنندگان و امکان تبدیل به صُور دیگر و نیز اقتصادی بودن مصرف آن نزد مشترکان به‌عنوان اولین گزینه بین حامل‌های انرژی محسوب می‌شود.

برای تولید برق روش‌های مختلفی وجود دارد که با توجه به اقلیم می توان از منابع مختلفی استفاده کرد. فسیل یکی از منابع استفاده برای تولید برق است، اما چند سالی است که خراسان شمالی برای تولید برق به سوی روش های دیگر همچون انرژی‌های تجدیدپذیر(انرژی خورشیدی و بادی) گام برداشته است.

اما در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» با توجه به افزایش مصرف برق در استان، تلاش‌ها برای افزایش تولید برق به خصوص انرژی‌های تجدیدپذیر در این استان بیشتر شده است.

تولید برق یکی از اهداف مهم شرکت برق

حسن چاهی مدیر عامل شرکت برق خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به افزایش سالانه مشترکان برق، تولید برق برای تامین انرژی مورد نیاز یکی از اهداف مهم این شرکت است، اظهار کرد: در حال حاضر نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان با ظرفیت اسمی ۱۴۳۴ مگاوات در حال تولید برق است.

وی گفت: علاوه بر آن در ۲۸۹ سامانه، نیروگاه‌های خورشیدی استان ۲.۹ مگاوات برق تولید می‌کنند که این نیروگاه‌ها به شبکه نیز متصل شده‌اند.

چاهی افزود: همچنین ۶ نیروگاه پراکنده(سوخت مصرفی با گاز) نیز در استان وجود دارند که این نیروگاه‌ها نیز در حال تولید ۱۵.۱ مگاوات برق هستند.

وی در ارتباط با نیروگاه‌های در حال احداث نیز بیان کرد: برای ساخت یک نیروگاه خورشیدی ۶ مگاواتی در منطقه قاسم خان اسفراین مجوز صادر، زمین تحویل داده شده و پروژه در مرحله مطالعات فنی است.

این مقام مسئول تصریح کرد: همچنین برای ساخت نیروگاه ۲۵ مگاواتی گرمه نیز پیمانکار مشخص شده است و پیگیر تامین منابع مالی آن هستیم.

وی تاکید کرد: ساختار شبکه برق در کشور، ساختار شبکه سراسری و پیوسته است که وقتی در رینگ قرار می گیرد از ضریب اطمینان بسیار بالایی برخوردار می‌گیرد و در صورت بروز حادثه ای به عنوان مثال بروز خاموشی جلوگیری می‌شود.

مدیر عامل شرکت برق خراسان شمالی ادامه داد: این استان دارای ۴۱۳ هزار مشترک است که ۳۹ درصد از این تعداد مشترکان خانگی، ۹ درصد مصارف عمومی، ۲۴ درصد مشترکان کشاورزی، ۹ درصد مشترکان تجاری و ۱۹ درصد نیز مشترکان تجاری است.

وی اختصاص زمین در شهرک تخصصی خورشیدی در خراسان شمالی

حسین پور مجری انرژی‌های تجدیدپذیر شرکت برق خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا از اختصاص زمین در شهرک تخصصی خورشیدی در این استان خبر داد.

وی اظهار کرد: به دنبال ایجاد شهرک‌های خورشیدی برای راه اندازی نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی استان هستیم.

حسین پور گفت: در همین راستا برای راه اندازی نیروگاه‌های خورشیدی و ایجاد شهرک‌های خورشیدی تعدادی زمین به متقاضیان نیز واگذار شده است.

وی در ادامه با اشاره به راه اندازی نیروگاه‌های خورشیدی کوچک مقیاس در استان بیان کرد: تا پایان سال گذشته ۲۸۸ نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس راه اندازی و متصل به شبکه شده است و این نیروگاه‌ها پنج میلیون و ۶۲۱ هزار کیلووات ساعت برق در سال تولید می‌کند.

این مقام مسئول افزود: علاوه بر آن ۲۷۰۰ نیروگاه کوچک مقیاس توسط سازمان‌های حمایتی معرفی شده است که برای ساخت ۱۳۵۰ نیروگاه خورشیدی قرارداد خرید تضمینی انجام شده و ۱۱۵۰ مورد برای اعطای تسهیلات به بانک‌ها معرفی شده و قرار بر این شد تا پایان سال گذشته ۸۰۰ مورد اجرایی شود.

وی تصریح کرد: سه شرکت پیمانکار به تایید وزارت نیرو رسیدند و قرار شد تا پایان سال گذشته ساخت این نیروگاه‌ها را اجرایی کنند اما به علت عدم همکاری بانک ها با کمیته امداد که پیگیری اختصاص تسهیلات را برای مددجویان داشته، این امر تحقق نیافت و مبالغ مورد نظر پرداخت نشد.

مجری انرژی‌های تجدیدپذیر شرکت برق خراسان شمالی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر با توجه به افزایش هزینه‌هایی که امسال به وجود آمده بر روی قیمت و هزینه‌ها برای اجرای این پروژه‌ها با پیمانکار با چالش مواجه شده ایم.

وی گفت: تاکنون فقط برای حدود ۱۰۵نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس حمایتی مبالغ واریز شده است.

فعالیت دستگاه‌های رمزارز در خراسان شمالی کمتر از سایر استان‌ها

حسن چاهی مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شناسایی ماینرهای غیرمجاز، هوشمند سازی شبکه برق و شناسایی مشترکان پرمصرف از دیگر اقداماتی بوده که برای مدیریت مصرف برق در استان در حال انجام است، گفت: ماینرهای غیرمجاز، سال گذشته برق ۸۲۸ خانوار استان را مصرف کردند.

وی با تاکید بر اینکه تعداد دستگاه‌های رمز ارز غیرمجاز در این استان نسبت به سایر استان‌ها کمتر است، از کشف و ضبط بیش از ۱۲۰ دستگاه ماینر غیرمجاز رمزارز در سال گذشته در استان خبر داد.

چاهی با بیان اینکه یکی از معضلات شبکه برق کشور و استان، استفاده غیرمجاز از ماینرهای استخراج رمزارز است، اظهار کرد: با وجود اطلاع‌رسانی‌های گسترده این شرکت درباره آسیب‌های این دستگاه‌ها برای مشترکان، برخی سودجویان با استفاده غیرمجاز از این دستگاه‌ها بیش از ۵۸ میلیارد ریال به شبکه برق استان آسیب زدند.

چاهی با اشاره به اینکه ارزش دستگاه‌های کشف‌شده ۵۰ میلیارد ریال است، ادامه داد: سال گذشته بیش از ۱۲۰ دستگاه از ۱۴ مرکز غیرمجاز، ماینر استخراج رمزارز کشف شد که این دستگاه‌ها با توان برق مصرفی ۲۴۰ کیلووات ساعت، معادل برق بیش از ۸۲۸  خانوار را استفاده می‌کردند.

کشف ۵۶ دستگاه رمز ارز طی امسال

زاهدی نیا قائم مقام شرکت برق خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، تصریح کرد: در سال جاری نیز ۵۶ دستگاه رمز ارز در استان کشف و ضبط شده که میزان برق مصرفی آنها ۱۶۰ کیلووات بوده است.

پتانسیل بالای خراسان شمالی در تولید انرژی خورشیدی

حسین پور رئیس بخش تحقیقات و انرژی های تجدیدپذیر شرکت برق خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا، گفت: خراسان شمالی یکی از استان‌هایی است که پتانسیل بالایی در تولید انرژی خورشیدی دارد.

وی اظهار کرد: زیرساخت‌های شبکه توزیع در این استان مناسب بوده و این استان دارای خطوط انتقال تازه ای است.

حسین پور افزود: خراسان شمالی دارای تابش نور خورشید مناسب است و به طور میانگین هشت ساعت تابش نور خورشید به صورت مناسب وجود دارد.

حسین پور با اشاره به اینکه در این استان گرد و خاک چندانی وجود ندارد، ادامه داد: در واقع گرد و خاک زیاد موجب می‌شود ۲۵ تا ۳۰ درصد، کاهش راندمان در تولید انرژی خورشیدی وجود داشته باشد.

وی وجود هوای متعادل را یکی دیگر از مزیت‌های انرژی خورشیدی استان بیان کرد و گفت: هوای داغ و بالای ۳۰ درجه سانتی گراد باعث کاهش تولید برق و مستهلک شدن قطعات می‌شود.

این مقام مسئول افزود: در این استان بارش مناسبی وجود دارد که این بارش، پنل ها را شست و شو می‌دهد.

به گفته وی، وجود زمین‌های مناسب برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی کوچک و یا بزرگ مقیاس از دیگر مزیت‌های این استان در این زمینه محسوب می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اولین نیروگاه خورشیدی ۲۰ کیلوواتی کشور در قاین افتتاح شد
  • جهش صنعت تولید برق در خراسان شمالی
  • بسیج سازندگی ۲۸۶۴ نیروگاه کوچک‌مقیاس در کشور ساخت
  • دو چالش پروژه راه آهن شلمچه-بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  • افتتاح ۲۱۳ نیروگاه خورشیدی در روستاهای استان سمنان
  • نیروگاه تجمیعی خورشیدی در استان یزد احداث می‌شود
  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • استفاده مالکان چاه‌های کشاورزی از نیروگاه خورشیدی
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • ۲۱۳ نیروگاه خورشیدی در روستاهای سمنان افتتاح می‌شود