Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@01:24:55 GMT

خط گازرساني ايران به بصره آماده بهره برداري است

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۰۰۹۲۶

خط گازرساني ايران به بصره آماده بهره برداري است

خبرگزاري آريا - اهواز - ايرنا - مديرگازرساني شرکت ملي گاز ايران گفت: خط گازرساني به نيروگاه برق بصره عراق از طريق شلمچه ، آماده بهره برداري است و با اعلام آمادگي طرف عراقي ، به زودي وارد مدار مي شود.

سعيد مومني روز يکشنبه در حاشيه آيين تکريم و معارفه مديرعامل شرکت گاز خوزستان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در اهواز افزود: گاز رساني به نيروگاه برق بصره با انشعاب از خط ششم سراسري گاز کشورمان که از عسلويه تا شمال غرب کشور امتداد دارد، صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي گفت: صادرات گاز به عراق تنها براي مصارف نيروگاهي اين کشور است.
وي اظهارکرد: هم اکنون خط گازرساني به نيروگاه برق بغداد نيز از غرب کشور فعال است و با گشودن خط گازرساني به بصره ، عراق از 2 جبهه از ايران گاز طبيعي وارد خواهد کرد.
مديرگازرساني شرکت ملي گاز ايران افزود: در صورت آمادگي طرف عراقي، تامين گاز بخش هاي صنعت و خانگي اين کشور نيز امکانپذير است.
به گفته مومني پارسال بيشتر از تعهدات شرکت ملي گاز ايران ، گاز به مشتريان خارجي ارسال و فروخته شد.
** پيگيري صادرات گاز طبيعي به عمان و امارات
وي گفت: صادرات گاز طبيعي به عمان و امارات متحده عربي نيز در شرکت ملي گاز و شرکت نفت ايران در دست بررسي و پيگيري است.
** آغاز گازرساني به پنج هزار روستا و 54 شهر کشور
مومني در ادامه اظهارکرد: کار گازرساني به پنج هزار روستا و 54 شهر کشور که فاقد گاز هستند ، در چند روز گذشته شروع شده است.
وي افزود: براي گازرساني به شهرها و روستاهاي فاقد گاز طبيعي ، 90هزار ميليارد ريال از اعتبارات ملي و شرکت گاز ايران اختصاص يافته است.
وي گفت: با بهره برداري طرح هاي گازرساني به روستاها تا پايان امسال ،جمعيت روستايي برخوردار از نعمت گاز از 81 درصد به 86درصد و جمعيت شهري زير پوشش از 96.5 درصد به 97.5درصد خواهد رسيد.
مديرگازرساني شرکت ملي گاز ايران با بيان اينکه پوشش 100درصدي گاز در مناطق شهري و روستايي به لحاظ بعد مسافت و صرفه اقتصادي امکان پذير نيست افزود: در مناطقي که امکان گازرساني وجود ندارد از سوخت جايگزين استفاده خواهد شد.
مومني با بيان اينکه بيش از 22ميليون مشترک گاز در کشور وجود دارد اظهارکرد: هم اکنون يک هزار و 115شهر و 25 هزار و 800 روستا زيرپوشش شبکه گازرساني قرار دارند.
وي با اشاره به اينکه گازرساني به همه مشترکان تجاري ، خانگي ، صنعتي و نيروگاهي در پارسال با استفاده از 400هزار کيلومتر شبکه گذاري و 37هزار کيلومتر خطوط انتقال بدون وقفه و قطعي انجام شد افزود: اين کار در سايه تلاش جهادي و شبانه روزي کارکنان صنعت گاز کشور ميسر شد.
مديرگازرساني شرکت ملي گاز ايران گفت: هم اکنون از 84 نيروگاه بزرگ کشور ، 81 نيروگاه به طور کامل از گاز استفاده مي کنند و آمادگي داريم به هر نيروگاه جديد نيز گازرساني کنيم.
وي افزود: پارسال در مجموع 68ميليارد متر مکعب گاز در نيروگاه هاي برق کشور مصرف شد که در مقايسه با سال پيش از آن از افزايش هشت ميليارد متر مکعبي برخوردار بود که اين يک رکورد تاريخي محسوب مي شود.
مديرگازرساني شرکت ملي گاز ايران گفت: استفاده از گاز در نيروگاه هاي برق کشور ، در کاهش آلودگي زيست محيطي موثر بوده و اين موضوع دردولت تدبير و اميد مورد توجه جدي قرارگرفته است.
به گزارش ايرنا در آييني که يکشنبه در محل شرکت گاز خوزستان در اهواز برگزار شد عبداله ابول پور به عنوان مديرعامل جديد شرکت گاز خوزستان معرفي و از سيدناصر حسيني نژاد مديرعامل پيشين اين شرکت تقدير شد.
6065/ 6037
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۰۰۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین الگوی توسعه زنجیره متانول هم‌زمان با اجرای مراحل تکمیلی طرح پتروشیمی دنا/ پیشروی با تکیه بر توان داخل

مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا با اشاره به ظرفیت‌های سازندگان داخلی در تجهیز طرح پتروشیمی دنا گفت: هم‌زمان با اجرای مراحل تکمیلی این طرح تا پایان امسال، ورود به توسعه زنجیره متانول را همسو با افزایش سودآوری شرکت هدف‌گذاری کرده است.

به گزارش شانا، وزارت نفت دولت سیزدهم با تمرکز بر تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام صنعت نفت، توسعه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی را نیز در اولویت قرار داده است. در میان طرح‌های در حال اجرای صنعت پتروشیمی، چند طرح متانولی نیز مراحل پایانی کار و راه‌اندازی را طی می‌کنند که با توجه به ایجاد ظرفیت بالای تولید متانول در سال‌های گذشته در ایران، بهره‌برداری از طرح‌های تازه در کنار افزایش ظرفیت تولید این محصول در دنیا و کاهش قیمت جهانی آن، نگرانی‌هایی را از نظر بازاریابی و فروش این محصول ایجاد کرده است.

ازاین‌رو، وزارت نفت به‌منظور رفع چالش‌های متانول‌سازان، جلوگیری از خام‌فروشی و درنتیجه افزایش ایجاد ارزش‌افزوده برای کشور، تکمیل زنجیره این محصول را هدف‌گذاری کرده است.

طرح پتروشیمی دنا نیز از طرح‌های متانولی است که مراحل راه‌اندازی آن تا پایان امسال پایان می‌یابد و با عملیاتی‌شدن آن، حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد به تولید متانول کشور افزوده می‌شود. ازاین‌رو، این شرکت اکنون و هم‌زمان با اجرای مراحل پایانی طرح، ورود به زنجیره این محصول را با مطالعه زنجیره پایین‌دست و تدوین مدل توسعه زنجیره متانول هدف‌گذاری کرده است تا افزون بر تضمین سودآوری شرکت در سال‌های آینده، نقش مؤثرتری در اقتصاد کشور داشته باشد.

حسین هاشمی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا در گفت‌وگو با خبرنگار شانا با اشاره به اینکه ساخت این پتروشیمی از سال ۱۳۸۹ در فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (عسلویه) آغاز شده است، بیان کرد: دو مجموعه هلدینگ پتروفرهنگ زیرمجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان و گروه مالی سپهر بانک صادرات، سهام‌داران این شرکت هستند و این طرح پس از بهره‌برداری، ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن متانول را دارد.

وی به چالش کمبود منابع مالی و تحریم‌ها در اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: تجهیزات فرایندی پتروشیمی دنا که قرار بود از سوی شرکت هالدر تاپسو دانمارک تحویل شود، به دلیل تحریم‌ها از سوی طرف اروپایی متوقف شد. به همین دلیل، تجهیزات به شرکت داخلی ماشین‌سازی اراک سفارش داده شد و می‌توان گفت که به‌نوعی با این اقدام، تهدیدها به فرصت تبدیل شدند.

هاشمی با اعلام اینکه بخش قابل‌ توجهی از تجهیزات، پارسال از ماشین‌سازی اراک تحویل و در سایت نصب شد، افزود: قرارداد ماشین‌سازی اراک شامل ۱۲ تجهیز فرایندی به ارزش ۳۲ میلیون یورو است که تاکنون ۹۳درصد پروژه انجام شده و نصب تجهیزات باقیمانده نیز تیر و مرداد امسال به پایان می‌رسد.

وی افزود: ۱۲ قرارداد تجهیز با ماشین‌سازی اراک شامل سه رآکتور اصلی گاز متانول، یک رآکتور ثانویه، چهار بویلر حرارتی و مخازن مربوطه است که اتفاق مهمی است، زیرا فناوری سه رآکتور اصلی گاز متانول، یک رآکتور ثانویه و چهار بویلر که در اختیار چند شرکت خارجی بود، برای نخستین بار در کشور ایجاد شده‌ است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا کل سرمایه این طرح را ۳۵۰ میلیون یورو اعلام کرد و ادامه داد: حدود ۳۵درصد کل این طرح داخلی بوده و هزینه کل تجهیزات آن ۲۰۰ میلیون یورو می‌شود که بیش از ۶۰ میلیون یورو آن داخلی است.

هاشمی همچنین از تکمیل طرح پتروشیمی دنا تا پایان امسال خبر داد و افزود: در سه‌ ماه پایانی ۱۴۰۲ بخش زیادی از خریدهای باقی‌مانده انجام شد و تا ۶ ماه اول ۱۴۰۳ همه کالاهای موردنیاز دنا وارد سایت می‌شود.

پیشرفت ۱۳درصدی در سال ۱۴۰۲ با وجود همه محدودیت‌ها

وی چالش اصلی اجرای طرح پتروشیمی دنا را تأمین مالی دانست و گفت: این طرح با وجود همه محدودیت‌ها سال گذشته ۱۳درصد در بخش اجرا پیشرفت داشت که حمایت بیشتر بانک‌ها می‌تواند سرعت پیشرفت پروژه را افزایش دهد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا گفت: هم‌اکنون تأمین مالی این طرح از طریق سهام‌دار انجام می‌شود و تسهیلاتی از بانک EIH نیز متوقف بود که در پایان سال ۱۴۰۲ همه مجوزها اخذ شد و در حال فعال‌سازی این بسته هستیم. انتشار اوراق و مذاکره با بانک‌ها نیز در حال پیگیری است.

هاشمی با اشاره به اینکه با بهره‌برداری از پتروشیمی دنا، ظرفیت متانول ایران ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش می‌یابد، تأکید کرد: ورود به بازار سرمایه ظرف یک سال پس از بهره‌برداری، از سیاست‌های این شرکت است.

ورود به زنجیره متانول

وی همچنین با اشاره به مطالعات انجام‌شده از سوی دنا برای ورود به زنجیره پایین‌دست متانول تصریح کرد: این موضوع با هماهنگی هلدینگ در حال پیگیری است و در صورت مطلوب‌بودن شرایط روند کار، پتروشیمی دنا تا سه سال آینده وارد زنجیره متانول می‌شود.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا افزود: براساس الگویی که برای توسعه زنجیره متانول طراحی شده، مطالعه درباره چند مسیر ازجمله MTO ،MTG، اسید استیک و اتانول در حال انجام است.

هاشمی از امضای چند تفاهم‌نامه با شرکت‌های دانش‌بنیان برای تأمین لایسنس‌ها و الگوی سرمایه‌گذاری در زنجیره متانول خبر داد و بیان کرد: برنامه‌ریزی شده است که خوراک لازم برای اجرای این طرح‌ها را پتروشیمی دنا تأمین کند و واحدهایی با ظرفیت ۳۰ تا ۱۰۰ هزار تنی به‌طور مشترک با همکاری بخش خصوصی احداث شود.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی دقیق و اهتمام جدی صندوق ذخیره فرهنگیان به تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و سوددهی شرکت‌های تابعه تصریح کرد: ساختار مالی چابک پتروشیمی دنا امکان سودآوری در سال‌های اولیه بهره‌برداری را فراهم خواهد کرد و این شرکت با برنامه‌ریزی در حوزه فروش می‌تواند افزایش بهره‌وری قابل‌ توجهی را رقم زند.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا با بیان اینکه طرح پتروشیمی دنا جزو طرح‌های اولویت‌دار دولت سیزدهم است که حداکثر تا اوایل سال آینده به بهره‌برداری رسمی می‌رسد، گفت: هلدینگ پتروفرهنگ نیز به‌طور ویژه بر پیشرفت طرح تمرکز کرده است و برآورد می‌شود پتروشیمی دنا در سال نخست بهره‌برداری حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون دلار درآمد داشته باشد.

لزوم توسعه بازارهای هدف متانول

هاشمی کاهش قیمت‌های جهانی را یکی از مشکلات صنعت متانول در سال‌های گذشته برشمرد و اظهار کرد: باید تمرکز بیشتری روی صادرات متانول به کشورهای اروپایی و آمریکایی داشته باشیم، زیرا بازار این محصول در کشورهای اشاره‌شده وضع بهتری دارد.

وی با اشاره به اینکه مصرف گاز صنعت پتروشیمی فقط ۸درصد گاز تولیدی کشور است، افزود: با توجه به ناترازی گاز، وزارت نفت می‌تواند در بحث سیاست‌های قیمتی و غیرقیمتی همسو با اصلاح الگوی مصرف، برنامه‌های شفافی را برای مصارف خانگی و تجاری پیش بگیرد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا ادامه داد: برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برای کاهش مصرف گاز در کشور می‌تواند تأثیر زیادی در تولید صنعت پتروشیمی و ارزآوری کشور داشته باشد.

هاشمی در پایان تأکید کرد: ارائه مزیت‌هایی مانند تنفس خوراک پس از بهره‌برداری به طرح‌های پتروشیمی با پیشرفت مطلوب از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، می‌تواند راهکاری برای افزایش انگیزه سهام‌داران در تکمیل پروژه‌ها باشد.

دیگر خبرها

  • آرامگاه «حمید سبزواری» به بهره برداری می‌رسد
  • خط لوله تبریز - ارومیه هفته آینده به بهره‌برداری می‌رسد
  • خدمات‌رسانی مترو در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • دو چالش پروژه راه آهن شلمچه-بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  • تدوین الگوی توسعه زنجیره متانول هم‌زمان با اجرای مراحل تکمیلی طرح پتروشیمی دنا/ پیشروی با تکیه بر توان داخل
  • افزایش توان ارائه خدمات فنی مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • افزایش توان ارایه خدمات فنی و مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی
  • تامین آب پایدار روستا‌های بخش گابریک نیازمند تخصیص اعتبار